Екс-прем'єр Британії: дефолт Греції сприятиме оздоровленню європейської економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-прем'єр Британії: дефолт Греції сприятиме оздоровленню європейської економіки

Казна та Політика
436
Великобританія повинна використати кризу єврозони для того, щоб переглянути свої відносини з Євросоюзом і, зокрема, повернути собі частину делегованих Брюсселю повноважень. Про це заявив колишній прем'єр-міністр країни Джон Мейджор, який виступив у програмі на BBC. Витяги з його виступу наводить The Daily Telegraph.
У своїй промові Мейджор виступив за більшу самостійність Великобританії в галузі трудового законодавства. Крім того, на думку екс-прем'єра, у випадку якщо країни Євросоюзу домовляться про створення податкового союзу, Британії зовсім не обов'язково в ньому брати участь поряд з державами єврозони. Водночас такий союз, якщо він буде створений, повинен істотно змінити економічні взаємини між Лондоном і Брюсселем, зазначив політик.
Висловився Мейджор і з приводу самої європейської економічної кризи. Зокрема, він виступив за якнайшвидше оголошення Грецією дефолту за зовнішніми боргами. На його думку, це сприятиме оздоровленню європейської економіки.
Водночас дефолт потрібно здійснити в межах єврозони, а банкам, яким належать наразі грецькі фінансові зобов'язання, повинна бути забезпечена підтримка. Для цього Мейджор порадив Євросоюзу викупити зобов'язання боржників або здійснити рекапіталізацію банків. Якщо ж оголосити дефолт без впевненості в здатності банків амортизувати втрати, неминуча масштабна банківська криза, що призвела б, на думку колишнього прем'єра, до "катастрофічних" наслідків.
Мейджор обіймав пост прем'єр-міністра Великобританії і керував Консервативною партією в 1990-1997 роках. У роки свого перебування при владі він був послідовним прихильником інтеграції країни в європейський економічний простір.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас