Євросоюз розширює санкції відносно Білорусі та Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз розширює санкції відносно Білорусі та Ірану

Казна та Політика
338
Євросоюз введе додаткові санкції відносно влади Білорусі та Ірану "за продовження репресій проти цивільного суспільства, опозиції і незалежних ЗМІ". Відповідне рішення ухвалене за підсумками зустрічі глав дипломатичних відомств блоку, яка відбулася сьогодні в Люксембурзі, мовиться в прес-релізі Ради ЄС.
Обмежувальні заходи відносно Білорусі, які вже діяли, продовжені до 31 жовтня 2012 р. Вони полягають в забороні на в'їзд до країн союзу 192 чиновникам республіки (відповідний список розширено на 16 осіб), а також заморожування їх активів та активів трьох компаній, пов'язаних з нинішнім урядом. Крім того, в Білорусь заборонений експорт озброєння і комплектуючих, які могли б бути використані в репресіях проти громадян країни.
Глави МЗС країн-членів ЄС також розширили список осіб, наближених до президента Ісламської Республіки Махмуду Ахмадінежада, щодо яких будуть введені аналогічні санкції; в нього включені ще 29 чиновників (на додаток до 32, включеним в березні ц.р.).
Глава МЗС Великобританії Вільям Хейг заявив, що вжиті заходи покликані збільшити "тиск на Іран з метою поліпшення сформованого там жахливого становища з правами людини".
Євросоюз констатує погіршення ситуації з правами людини в Ірані останніми місяцями, закликаючи до більшої релігійної свободи і припинення репресій щодо опозиції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас