Лондон закликає ЄС до рішучих дій, щоб уникнути катастрофи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лондон закликає ЄС до рішучих дій, щоб уникнути катастрофи

Казна та Політика
755
Британський прем'єр Девід Кемерон закликав європейських лідерів застосувати метод "великої базуки" для подолання кризи в єврозоні, попередивши, що у ЄС залишилося всього кілька тижнів для запобігання економічній катастрофі.
В інтерв'ю Financial Times він закликав Німеччину і Францію подолати розбіжності і погодити до кінця року п'ять кроків, необхідних для подолання невизначеності навколо єврозони.
Зокрема, він пропонує збільшити обсяг і можливості Європейського фонду фінансової стабільності, провести стрес-тести європейських банків, що викликають довіру інвесторів, і прийняти план рекапіталізації банків, усунути невизначеність щодо майбутнього Греції, посилити роль МВФ у розв'язанні кризи. Він також виступає за більш глибоку інтеграцію в єврозоні та зміцнення механізмів управління в ЄС.
Кемерон вважає, що європейські лідери мусять покінчити зі звичкою робити "трохи недостатньо, трохи з запізненням".
У вихідні канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі пообіцяли до кінця місяця фіналізувати всеосяжний пакет заходів з рекапіталізації європейських банків і констатували єдність підходів до цієї проблеми.
"До кінця місяця ми дамо відповідь на кризові проблеми", - сказав французький лідер. Однак Меркель і Саркозі не повідомили подробиць планованих ними заходів крім того, що обидва виступають за тіснішу інтеграцію в єврозоні, для чого буде потрібна зміна базових угод між країнами.
Глави держав і урядів Європи вже кілька тижнів ведуть двосторонні і багатосторонні переговори з питань про стабілізацію фінансового сектора. Не ясна і ситуація навколо Греції, яка не змогла вийти на узгоджені параметри бюджетного дефіциту. Місія МВФ, ЄС і Європейського ЦБ за підсумками роботи в Афінах має представити свій звіт уже в найближчі дні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас