В парламенті Німеччини запропонували Греції частково відмовитися від суверенітету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В парламенті Німеччини запропонували Греції частково відмовитися від суверенітету

Казна та Політика
901
Щоб уникнути банкрутства, Греції потрібно частково відмовитися від національного суверенітету, заявив грецькій пресі заступник голови нижньої палати парламенту Німеччини, член правлячої консервативної партії "Християнсько-демократичний союз" Міхаель Фукс. Він вважає, що саме такий крок дозволить Афінам домогтися списання боргів, передає Reuters.
"Греція в двох кроках від банкрутства, а ми, в свою чергу, не згодні робити поблажки постійно. Отже, щоб борги були частково списані, Афінам хоча б тимчасово потрібно відмовитися від чогось, наприклад, від певної частки національного суверенітету", - заявив заступник голови німецького бундестагу, який вважає, що для ліквідації боргової кризи кредиторам доведеться пробачити Греції не менше 50% заборгованості.
У цьому ключі Фукс вважає, що Греції було б краще існувати поза єврозоною. "Я не впевнений, що членство в Євросоюзі є найкращим довгостроковим рішенням для повернення країні конкурентоспроможності і довіри на фінансових ринках", - додав він.
У середині жовтня відбудеться чергове засідання Європейської ради, на якому серед іншого планується обговорити перегляд умов другої кредитної лінії Греції, схваленої 21 липня на екстреному саміті єврозони. Як очікується, політики звернуться до банків - власників грецьких облігацій з проханням розглянути можливість списання більшого обсягу боргу республіки.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас