В Бельгії після 1,5 роки політичної кризи буде створено уряд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Бельгії після 1,5 роки політичної кризи буде створено уряд

Казна та Політика
172
Після півтора роки переговорів нідерландськомовні і франкомовні партії Бельгії досягли угоди, яка покладе край політичній кризі в країні, про це повідомив головний посередник на цих переговорах і кандидат на пост прем'єра країни, голова Соціалістичної партії Бельгії Еліо ді Рупо.
Як передає Newsru, ді Рупо заявив, що досягнуто угоди про реформу інститутів влади Бельгії. У вересні переговорники також змогли знайти компроміс щодо другого ключового питання - розподілу між франкомовною Валлонією (південь) і Фландрією (північ), яка говорить голландською мовою, останнього двомовного виборчого округу країни, що включав столицю - Брюссель і кільце його передмість, в тому числі містечка Халле і Вільворде.
Ці два питання були головними перешкодами, які не дозволяли валлонам і фламандцям дійти згоди.
Тепер учасникам переговорів належить визначити точний партійний склад майбутнього уряду, виробити його програму і обговорити план бюджету на 2012 рік. За оцінками учасників переговорів, цей процес займе не менше місяця, тож Бельгія не зможе отримати повноцінний уряд до саміту ЄС 16-17 жовтня. Найімовірніше, новий кабінет буде сформований в другій половині листопада.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас