Moody's може знизити кредитний рейтинг Бельгії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's може знизити кредитний рейтинг Бельгії

Казна та Політика
144
Міжнародне рейтингове агентство Moody's у п'ятницю помістило на перегляд у бік зниження довгостроковий кредитний рейтинг Бельгії, в даний час він перебуває на рівні Aa1.
Як передають РИА Новости з посиланням на офіційну заяву Moody's, буде розглянута вразливість економіки Бельгії на тлі європейської боргової кризи, неясних перспектив зростання та можливості надання підтримки банківській системі, в першу чергу - підрозділам франко-бельгійської групи Dexia SA.
Влада Бельгії в даний час готує план реструктуризації Dexia SA, що відчуває серйозні фінансові труднощі. Зокрема, бельгійський уряд оголосив про намір "максимально зміцнити позиції" держави в банку Dexia Belgique. Багато експертів вважають це наміром націоналізувати кредитну організацію.
У п'ятницю рейтингове агентство Fitch помістило в список на перегляд у бік зниження довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ), що знаходиться в даний час на рівні А+, одного з ключових підрозділів Dexia SA - Dexia Banque Internationale a Luxembourg (DBIL).
Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство Fitch, в свою чергу, також на тлі посилення кризи суверенних боргів у зоні єдиної європейської валюти напередодні знизило рейтинг Іспанії на два щаблі - до AA- з AA+, Італії - на один щабель, до A+ з AA-.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас