Спецслужби Киргизії витратили на свої потреби 478 тис. доларів з коштів, вилучених із скриньок АзіяУніверсалБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спецслужби Киргизії витратили на свої потреби 478 тис. доларів з коштів, вилучених із скриньок АзіяУніверсалБанку

Казна та Політика
186
Державний комітет національної безпеки Киргизії витратив на свої потреби 478 тис. доларів з коштів, вилучених після квітневих подій 2010 року з банківських скриньок АзіяУніверсалБанку. Про це заявив напередодні глава киргизьких спецслужб Кенешбек Душебаєв на засіданні парламенту, передає ІА REGNUM.
За словами голови ДКНБ, "відомство отримало дозвіл від уряду направити ці кошти на покриття деяких статей відомства". "Рахункова палата нещодавно провела перевірку витрат відомства - ніяких зауважень озвучено не було", - підкреслив Душебаєв.
За даними Генеральної прокуратури Киргизії, після державного перевороту, що стався в квітні 2010 року, з банківських скриньок було вилучено близько 19,5 млн доларів. Заступник голови тимчасового уряду Азімбек Бекназаров в травні 2010 року повідомив, що в спустошених банківських скриньках було приблизно 35 млн доларів. Газета "Вечірній Бішкек" називала ще більшу суму - близько 100 млн доларів.
Спроби визначити точну суму вилучених грошей і те, на що вони були витрачені, тривають в Киргизії досі.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас