Світові ціни на продукти харчування знизилися у вересні, завершивши падінням 3-й місяць поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ціни на продукти харчування знизилися у вересні, завершивши падінням 3-й місяць поспіль

Аграрний ринок
211
Світові ціни на продукти харчування знизилися у вересні, завершивши падінням третій місяць поспіль. Це є найбільш тривалим зниженням більш ніж за два роки, його причиною стало падіння цін на зернові на тлі побоювань з приводу скорочення попиту через сповільнення темпів зростання світової економіки.
Згідно з даними Продовольчої і сільськогосподарської організації Об'єднаних націй (Food and Agriculture Organization, ФАО), у вересні індикатор 55 продовольчих товарів впав до 225 пунктів у порівнянні з серпневими 229,5 пункту. У лютому даний індикатор досягав абсолютного максимуму - 237,7 пункту.
"Єдиною причиною падіння цін є сповільнення темпів зростання економіки, - сказав провідний економіст ФАО Ебдолреза Аббашіан в телефонному інтерв'ю Bloomberg. - Якщо і далі будуть надходити негативні для попиту новини, я не здивуюся подальшому зниженню цін".
При цьому експерт додав, що низькі ціни на продовольство можуть залучити покупців. У 2011 році, згідно з очікуваннями ФАО, країни світу витратять $1,29 трлн на імпорт продуктів харчування, що на 21% перевищує показник 2010 року.
"Багато учасників ринку скажуть, що нинішні ціни сприятливі для закупівель, - сказав Е.Аббашіан. - Все що необхідно - кілька мільйонів тонн закупівель, щоб ринок знову відновився. Відновлення зростання може відбутися дуже швидко".
Згідно з прогнозом Міжнародного валютного фонду, який був опублікований 20 вересня, темпи зростання світової економіки в цьому і наступному році складуть 4%, в той час як червневий прогноз фонду на 2011 рік становив 4,3%, на 2012 рік - 4,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас