Франція не виключає більшої участі інвесторів у порятунку Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція не виключає більшої участі інвесторів у порятунку Греції

Казна та Політика
213
Обсяг участі приватного сектора в наданні допомоги Греції може бути за необхідності переглянутий, наводить газета The Wall Street Journal слова міністра фінансів Франції Франсуа Баруана.
До теперішнього часу Франція була в таборі лютих супротивників ідеї збільшення частки участі приватних інвесторів в порятунку Греції і виступала за неухильне дотримання всіх досягнутих з цього питання в липні угод в повному обсязі.
"Враховуючи, що відбулося в останні три місяці, нам, можливо, варто знову подивитися на ступінь залучення приватного сектора", - заявив міністр в ефірі радіостанції RTL.
У липні європейські політики домовилися про добровільне 21%-ве списання з грецьких держоблігацій в рамках другої програми надання фінансової допомоги країні. Крім того, влітку було схвалене рішення реформувати ледь введений в дію Європейський фонд фінансової стабільності (EFSF).
Відтоді на ринках росло занепокоєння (а разом з ним і волатильність) щодо перспектив відновлення світової економіки в умовах тривалої боргової і викликаної нею банківської кризи.
Особливо важко в цій ситуації довелося саме французьким банкам - на їх балансах найбільші серед усіх європейських фінінститутів обсяги боргу проблемних країн регіону.
Про покладання на плечі приватних інвесторів більшого тягаря допомоги Греції заговорили в Німеччині. При цьому, хоча політики цієї країни з прохолодою поставились до ідеї перегляду липневих домовленостей до отримання чергової оцінки нових потреб Греції, яка буде закінчена в найкращому разі до кінця жовтня, вони неодноразово підкреслювали, що в тому випадку, якщо перевірка встановить зрослу потреби країни у фондуванні, цей тягар розумно було хоча б частково перекласти на приватний сектор.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас