Молдова не планує вступати до Митного союзу Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдова не планує вступати до Митного союзу Росії

Казна та Політика
254
Молдова не планує вступати до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану. Це дав зрозуміти прем'єр-міністр Молдови Володимир Філат, коментуючи ініціативу найбільшої в країні Партії комуністів про якнайшвидший початок переговорів щодо вступу республіки до Митного союзу.
Філат зазначив, що загальна митна і тарифна політика в Митному союзі суперечить критеріями Всесвітньої торгової організації (СОТ), членом якої є Молдова, а також суперечить і принципам побудови зони вільної торгівлі з Європейським союзом.
Прем'єр-міністр Молдови підкреслив, що перед республікою стоїть мета європейської інтеграції, і вона продовжить цей шлях.
Філат зазначив також, що в Молдови зараз є угоди про вільну торгівлю з усіма державами СНД, і республіка готова також підписати новий договір про зону вільної торгівлі в СНД на саміті глав урядів Співдружності в Санкт-Петербурзі, який відбудеться 18 жовтня 2011 р . за його словами, цей документ не суперечить ні критерім СОТ, ні меті Молдови щодо створення зони вільної торгівлі з ЄС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас