Сугоняко: Зону євро можна врятувати, якщо зважитись на інфляцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сугоняко: Зону євро можна врятувати, якщо зважитись на інфляцію

Казна та Політика
841
Зону євро можна зберегти, якщо піти на різке порушення вимог до фінансів, тобто зважитись на інфляцію, - вважає президент Асоціації українських банків (АУБ) Олександр Сугоняко.
За його словами, зона євро була створена передчасно і від початку було зрозуміло, що таке утворення не витримає першого ж фінансового загальносистемного потрясіння.
Створення єдиного бюджетного органу, зараз, під час кризи, є дуже сумнівним. До того ж країни зони євро, як виявилося, по-різному ставилися до виконання Маастрихтських угод в частині дотримання дефіциту бюджету та інших фінансових показників.
На думку експерта, одним з можливих варіантів виходу єврозони з кризи міг би стати випуск євробондів - тобто інфляційне обслуговування суверенних боргових зобов’язань.
Проте, на думку голови АУБ, варто мати на увазі, що він не є оптимальним. Тобто піти інфляційним шляхом, яким ходили Німеччина у 1923 році, а Україна - у 1993 році. І німці, і ми знаємо, яка це біда. Знову сумна перспектива, - зауважив експерт.
Детальні, і головне "живі" відповіді Олександра Сугoняка на багато інших цікавих економічних питань ви зможете знайти в нашому розділі Відеоінтерв'ю .
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас