Рада ратифікувала угоду між Україною та МБРР щодо виділення 200 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ратифікувала угоду між Україною та МБРР щодо виділення 200 млн дол.

Казна та Політика
76
Верховна Рада ратифікувала гарантійну угоду між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР), що виділяють $200 млн у рамках проекту з енергоефективності.
За закон про ратифікацію гарантійної угоди між Україною та МБРР проголосували в четвер 299 народних депутатів із 391 зареєстрованого у залі.
Ратифікація угоди дозволить вжити практичних заходів для початку спільного з МБРР проекту, в рамках якого в акціонерне товариство "Укрексімбанк" будуть залучені кредитні ресурси для підвищення конкурентоспроможності українських підприємств, у тому числі постачальників комунальних послуг через розширення доступу до джерел довгострокового фінансування, фінансову підтримку, впровадження енергоефективних технологій, поліпшення стану захисту навколишнього середовища, а також розширення спроможності комерційних банків надавати середні та довгострокові позики, розвиваючи банківський сектор.
Проект з енергоефективності спрямований на фінансування заходів, які сприятимуть поліпшенню ефективності енергоспоживання українських підприємств і скороченню питомої ваги традиційних енергоносіїв у структурі стану навколишнього середовища.
Згідно з пояснювальною запискою до документа, в рамках проекту з енергоефективності передбачається залучення Укрексімбанком позики МБРР на суму $200 млн під гарантії України до 30 років з шестирічним пільговим періодом.
В рамках проекту передбачається надання українським підприємствам, у тому числі постачальникам комунальних послуг середнього і довгострокового фінансування виробничих потреб: інвестиційне кредитування, у тому числі через відібрані комерційні банки-учасники.
При цьому наголошується, що обслуговування і погашення позики буде здійснюватися Укрексімбанком, як безпосереднім позичальником.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас