Берлусконі зібрався йти на відпочинок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлусконі зібрався йти на відпочинок

435
Прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі вирішив залишити свій пост і передати контроль над своєю партією "Народ свободи" наступнику Анджеліно Альфано. Про це Берлусконі повідомив своїм політичним соратникам на засіданні в понеділок, пише Corriere della Sera.
"Його ім'я вже стало проблемою. Раніше воно було символом успіху, сьогодні - швидше навпаки", - пише газета. Глава уряду вже вирішив, що залишить пост прем'єра одразу після парламентських виборів, запланованих на 2013 рік, і оголосить про це незабаром в ефірі італійських телеканалів, знають джерела Corriere della Sera.
"Я чекаю більш відповідного моменту", - сказав Берлусконі однопартійцям. Тим часом популярність Берлусконі як політика стрімко падає. Італійці не раз висловлювали свою недовіру до правоцентристського уряду, його партія неодноразово зазнавала поразки на місцевих виборах.
Вплив на громадську думку надають не лише політичні рішення уряду, а й особисте життя його членів. Берлусконі проходить підозрюваним відразу за декількома гучними справами, в тому числі пов'язаними з його сексуальними подвигами: в міланському суді розглядається справа повії Карім аль-Махруг, також відомої як Рубі Серцеїдки. Прем'єра звинувачують у зловживанні службовим становищем та оплаті сексуальних послуг неповнолітньої повії.
Інший розгляд стосується більш раннього періоду діяльності Берлусконі: його як власника найбільшого медіа-холдингу Італії Mediaset звинувачують у податковому шахрайстві і створенні тіньових фондів. У рамках розгляду Берлусконі і його партнери звинувачуються в незаконному привласненні 34 мільйонів доларів тільки в період між липнем 2002 року і листопадом 2005 року.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас