Міністри єврозони переглянуть ступінь участі приватного сектора у фінансовій допомозі Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністри єврозони переглянуть ступінь участі приватного сектора у фінансовій допомозі Греції

Казна та Політика
271
Міністри фінансів єврозони переглядають розмір участі приватного сектора в другій програмі фінансової допомоги Греції, заявив голова Єврогрупи Жан-Клод Юнкер у понеділок.
Юнкер сказав, що міністри єврозони переглядають ступінь участі приватного сектора, яка спочатку передбачала згоду інвесторів взяти на себе 21% списань з боргових паперів Греції, які перебувають у їх власності.
Однак, оскільки ситуація в Греції погіршилася, план порятунку Афін, підписаний лідерами єврозони 21 липня, згідно зі словами Юнкера, повинен бути переглянутий.
"Що стосується участі приватного сектора, нам потрібно взяти до уваги той факт, що з моменту ухвалення рішення 21 липня сталися зміни, тому ми розглядаємо технічну правку (умов участі приватного сектора в реструктуризації)", - сказав Юнкер на засіданні міністрів єврозони в Люксембурзі.
Міністри також домовилися про те, що Греція може почекати до середини листопада в отриманні наступного траншу фінансової допомоги, вирішивши тим самим чинити тиск на Афіни, щоб ті з більшою ретельністю вирішували боргові проблеми.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас