Виробники пшениці зазнають збитків в 200-250 грн на тонні зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробники пшениці зазнають збитків в 200-250 грн на тонні зерна

Аграрний ринок
1957
Виробники пшениці зазнають збитків в 200-250 грн на тонні зерна. Про це в ході круглого столу заявив голова Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах, передає кореспондент РБК-Україна.
"Різко знизилася рентабельність виробництва пшениці, виходячи з собівартості і внутрішньої ціни, на кожній тонні аграрії втрачають гроші. За різними оцінками, мінімум від 200 до 250 грн", - заявив Кінах.
Так, за його словами, якщо в 2010 р. середня рентабельність з виробництва пшениці становила 9,6%, то за прогнозами, якщо ситуація на сьогоднішній день на аграрному ринку збережеться, рентабельність матиме негативний характер, до 11,5% в мінус.
"Таким чином, виробництво зерна стає збитковим, і через відсутність фінансових ресурсів, аграрії не можуть виконувати поточні сільськогосподарські операції, особливо з потужного комплексу осінньо-польових робіт", - резюмував Кінах.
Нагадаємо, раніше сьогодні народний депутат України, глава комітету Верховної Ради з питань агарної політики та земельних відносин Григорій Калетник заявив, що у ВР поданий законопроект про зниження мита на експорт зернових культур.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас