Операція "Твіст" не підтримає ринок праці США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Операція "Твіст" не підтримає ринок праці США

Казна та Політика
492
Операція "Твіст", здійснена Федеральною резервною системою (ФРС) США, швидше за все, не буде сприяти зниженню рівня безробіття в США, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на заяву глави Федерального резервного банку (ФРБ) Річмонда Джеффрі Лекер.
"Я схильний вважати, що ця операція призведе до прискорення інфляції та надасть тільки тимчасовий, короткостроковий вплив на зростання економіки", - підкреслив Лекер.
В умовах збереження високого безробіття в США Федеральна резервна системи 21 вересня ухвалила рішення провести поступову заміну короткострокових US Treasuries у своєму портфелі на держоблігації з більш довгим терміном обігу ("Operation "Twist"), щоб знизити довгострокові кредитні ставки і тим самим підтримати інвестиції та підвищити кількість робочих місць.
"Існує ряд негативних чинників, що перешкоджають росту економіки США, на які зниження довгострокових ставок вплинути не в змозі, - зазначив Лекер. - Наша роль в питанні підтримки зростання економіки дуже обмежена".
У числі цих фактів він назвав невпевненість бізнесу щодо макроекономічної ситуації, побоювання з приводу податкової і бюджетної політики США, а також невідповідність навичок працівників вимогам роботодавців.
Водночас Лекер заявив, що не слід чекати на настання рецесії в економіці США.
Раніше глави інших ФРБ - Далласа, Міннеаполіса та Філадельфії також публічно виступали проти поточної фінансової політики ФРС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас