Новий закон дозволить конфіскувати майно у родичів хабарників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий закон дозволить конфіскувати майно у родичів хабарників

Кримінал
5661
В Україні планують ввести "спеціальну конфіскацію". Суд зможе конфіскувати переписану на тещу квартиру або подаровані дружині діаманти. Якщо гроші на ці покупки ви отримали злочинним шляхом.
Нажите незаконно відберуть, навіть якщо людину не зможуть посадити за ґрати, наприклад, за станом здоров'я.
Спеціальна конфіскація буде застосовується до майна, отриманого незаконним шляхом. Це можуть бути гроші, які направлялися на вчинення злочину або як матеріальна нагорода за його здійснення. Наприклад, злочинець викрадає коштовності, продає їх і на виручені гроші купує маєток і дарує тещі. Звичайна конфіскація тут безсила. Спеціальна може відібрати подарунок щедрого зятя.
Якщо майно передано третій особі, яка повинна була знати, що це майно отримано злочинним шляхом, то вона позбавляється цього майна.
Переписування майна на родичів або друзів тепер не застрахує злочинця. Неосудність за станом здоров'я або віком - теж не перешкода для спеціальної конфіскації.
Головна вимога - доказ кримінальності майна.
Боротьба з відмиванням грошей - вимога європейської спільноти. У вітчизняних юридичних колах подейкують - з'являється ще одна спроба зловживання владою.
Відібрати те, що лежить в кишені у сусіда. Зараз спеціальна конфіскація - тільки на папері, законопроект відправили до парламенту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас