Нардеп запропонував декриміналізувати контрабанду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардеп запропонував декриміналізувати контрабанду

Казна та Політика
1916
В українському законодавстві пропонується декриміналізувати відповідальність за контрабанду, замінивши її штрафом у розмірі вартості контрабандного товару.
Про це в ефірі одного з телеканалів заявив радник президента України - керівник головного управління з питань судоустрою адміністрації президента Андрій Портнов.
"Ми повністю пропонуємо декриміналізувати контрабанду. Крім контрабанди боєприпасів, наркотичних, психотропних, радіоактивних речей. Ми бачимо, що позаминулого року порушено 310 кримінальних справ, до державного бюджету від всіх кримінальних справ надійшло 1,5 мільйона гривень - це дуже мало. А цього року 200 справ - і нічого не надійшло в бюджет. Це означає, що кримінальні справи порушувалися з якоюсь метою, а гроші в бюджет не надходили, вироків суду практично немає".
Чиновник підкреслив, що відповідальність за контрабанду буде перенесена до Адміністративного і Митного кодексів України. "Якщо хтось буде перевозити через митний кордон контрабанду, товар конфіскується, і держава, в особі суду, накладає ще й 100-відсотковий штраф. Тут вже не буде стимулу займатися контрабандою", - додав Портнов.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас