Сорос підтримує акції протесту на Уолл-стріт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос підтримує акції протесту на Уолл-стріт

1169
Американський мільярдер та інвестор Джордж Сорос підтримує акції протесту, що почалися в діловому і фінансовому центрі Нью-Йорка - на Уолл-стріт і охопили ряд інших міст США. За словами мільярдера, він розуміє невдоволення платників податків, чиї гроші йдуть на допомогу постраждалим від кризи банкам. "Необхідно не безконтрольно вкладати гроші в добробут банків, а поступово звільняти їх від поганих активів, давши їм можливість самостійно заробляти прибуток. Таким чином, банки, які своїми силами вибралися з кризи, забезпечать собі рясні доходи і можливість виплачувати рясні бонуси", - заявив мільярдер на прес-конференції в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку, передає ВВС.
Нагадаємо, 2 жовтня 2011 р. поліція Нью-Йорка заарештувала більше 700 чоловік, які перекрили рух на Бруклінському мосту під час акції протесту проти "фінансового тероризму" у США. Активісти руху "Захопи Уолл-стріт" висловлюють своє невдоволення зростання в суспільстві соціальної нерівності, високим рівнем безробіття, а також тим, що політики насамперед допомагають корпораціям.
Нью-йоркські демонстранти планують 5 жовтня 2011 р. провести ще масштабнішу акцію протесту із залученням профспілок. Підтримку руху "Захопи Уолл-стріт" вже висловили Федерація вчителів та Асоціація працівників транспорту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас