Путін: ЄС і Євразійський союз можуть створити новий простір у світовій економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: ЄС і Євразійський союз можуть створити новий простір у світовій економіці

Казна та Політика
492
Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін виступив за взаємодію Євросоюзу і Євразійського союзу, що формується, в сфері вільної торгівлі і систем регулювання на просторі від Атлантики до Тихого океану. Про це глава уряду Росії написав у своїй статті для газети "Известия".
"Економічно логічна і збалансована система партнерства Євразійського союзу і ЄС здатна створити реальні умови для зміни геополітичної та геоекономічної конфігурації всього континенту і мала б безсумнівний позитивний глобальний ефект. Сьогодні очевидно, що світова криза, що вибухнула в 2008 році, мала структурний характер. Ми й зараз бачимо її гострі рецидиви. Корінь проблем - у накопиченні глобальних дисбалансів. При цьому дуже складно йде процес вироблення посткризових моделей глобального розвитку. Наприклад, практично застопорився Дохійський раунд, є об'єктивні складності і всередині СОТ, серйозну кризу відчуває сам принцип свободи торгівлі та відкритості ринків", - пише Володимир Путін.
За його словами, "виходом може стати вироблення спільних підходів, що називається, "знизу". Спершу - всередині сформованих регіональних структур - ЄС, НАФТА, АТЕС, АСЕАН та інших, а потім - шляхом діалогу між ними. Саме з таких інтеграційних "цеглинок" може скластися більш стійкий характер світової економіки".
"Приміром, два найбільших об'єднання нашого континенту - Євросоюз і Євразійський союз, що формується, - засновуючи свою взаємодію на правилах вільної торгівлі та сумісності систем регулювання, об'єктивно, в тому числі і через відносини з третіми країнами і регіональними структурами, здатні поширити ці принципи на весь простір - від Атлантики до Тихого океану. На простір, який буде гармонійним за своєю економічною природою, але поліцентричним з точки зору конкретних механізмів та управлінських рішень. Потім буде логічно почати конструктивний діалог про принципи взаємодії з державами АТР, Північної Америки, інших регіонів", - вважає глава Кабінету міністрів.
У зв'язку з цим прем'єр відзначив, що Митний союз Росії, Білорусі та Казахстану вже почав переговори про створення зони вільної торгівлі з Європейською асоціацією вільної торгівлі. "На порядку форуму АТЕС, який відбудеться через рік у Владивостоці, важливе місце посядуть теми лібералізації торгівлі, зняття бар'єрів на шляху економічного співробітництва. Причому Росія буде просувати загальну, узгоджену позицію всіх учасників Митного союзу і ЄЕП", - підкреслив Володимир Путін.
"Таким чином, наш інтеграційний проект виходить на якісно новий рівень, відкриває широкі перспективи для економічного розвитку, створює додаткові конкурентні переваги. Таке об'єднання зусиль дозволить нам не просто вписатися в глобальну економіку і систему торгівлі, а й реально брати участь у процесі вироблення рішень, які задають правила гри і визначають контури майбутнього. Переконаний, створення Євразійського союзу, ефективна інтеграція - це той шлях, який дозволить його учасникам посісти гідне місце в складному світі XXI століття. Тільки разом наші країни здатні увійти до лідерів глобального зростання та цивілізаційного поступу, домогтися успіху і процвітання", - пише прем'єр РФ.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас