Щоденне вживання аспірину може спричинити сліпоту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щоденне вживання аспірину може спричинити сліпоту

57
Голландські вчені з Інституту нейробіології та Академічного медичного центру дійшли висновку, що літні люди, які щодня приймають аспірин, більш схильні до виникнення макулодистрофії - захворювання, що веде до втрати зору.
Дослідники стверджують, що аспірин не викликає втрату зору, але вказують, що медикамент якимось чином загострює макулодистрофії, що веде до неї. Це відкриття принциповн, враховуючи, скільки літніх людей щодня приймають аспірин через серцеві захворювання, повідомляє Корреспондент.net з посиланням на Reuters.
У ході дослідження було вивчено понад 4 700 медичних карт пацієнтів з Норвегії, Естонії, Великобританії, Франції, Італії, Греції та Іспанії.
З 839 чоловік, щодня приймають аспірин, 36 мали застарілу форму вологої макулодистрофії, що складає приблизно чотири відсотки. Серед тих, хто користується анальгетиком не так часто, ця цифра вдвічі нижча.
Макулодистрофія - обидві її форми, волога і суха - є головною причиною втрати зору серед людей, яким за 60.
Дослідження показало, що прийом аспірину впливає тільки на вологу форму захворювання на його пізній стадії.
-Для людей, які страждають на вікову макулодистрофію, можливо, не наймудріше рішення - рекомендувати прийом аспірину-- вважає один з дослідників Вільям Крайст.
Однак керівник групи Де Хонг заперечує на це, що для людей із захворюваннями серцево-судинної системи, що приймають аспірин для запобігання погіршень, плюси медикаменту переважують ризик виникнення проблем із зором: - Відмінний зір і здорові очі не мають жодної цінності у випадку, якщо людина мертва-- зазначив лікар.
Нагадаємо, раніше італійські вчені в ході дослідження дійшли висновку, що регулярний секс допомагає жінкам краще бачити, навіть за спадкової схильності до поганого зору.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас