Боржникам за тепло - війна: відбирають БМВ і ДЕУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боржникам за тепло - війна: відбирають БМВ і ДЕУ

449
У Дніпропетровську з 14 жовтня має розпочатися опалювальний сезон, але дуже ймовірно, що тепло в квартирах городян знадобиться раніше, адже середньодобова температура повітря на вулиці вже кілька днів коливається в межах +10-13 градусів (топити починають, коли середньодобова температура протягом трьох діб буде не вище +8 градусів). Але синоптики кажуть, що попереду потепління.
Проте, за словами губернатора області Олександра Вілкула, Дніпропетровщина на 100% готова до опалювального сезону. "З 15 жовтня тепло має бути подане всім без винятку споживачам області", - пообіцяв губернатор.
Однак комунальники налаштовані менш оптимістично і кажуть, що область підготувалася до сезону опалення лише технічно. Дніпропетровщина потрапила в чорний список боржників, що не розрахувалися з компанією "Газ України" за торішні поставки "блакитного палива" (борг 627 млн гривень, оплачено 66% спожитого газу). Комунальники кажуть, що єдиний спосіб почати вчасно опалювальний сезон - змусити городян погасити борги.
Активні дії проти своїх боржників розгорнуло КП "Дніпропетровські теплові мережі". У свій чорний список комунальники внесли абонентів, чий борг за тепло починається від 100 гривень. КП вже направило до судів близько 20 тисяч заяв на своїх боржників. "Ми сподіваємося на компенсацію - нам повинні понад 40 мільйонів гривень", - розповіли нам на підприємстві.
У приймальні КП повідомили, що деякі заяви тепловиків суд вже задовольнив - арештовано шість авто боржників: "Москвич 21046" (борг 4 тис. 965 грн), БМВ третьої серії (борг у 4 тис. 668 грн), "Крайслер 300 С" (3 тис. 713 грн), "Деу Ланос" (5 тис 27 грн). Особливо не пощастило одному зі злісних боржників у нього заарештували відразу два авто - "Деу Нексію" і "Хонду Акорд" (борг 53 тис 157 грн). Ще в одного городянина за борг в 5 тис. грн заарештували його однокімнатну квартиру.
"Власникам арештованого майна доведеться або сплатити борг, та ще й з виконавчим збором (10% від суми боргу) і повернути майно, або повоювати - наприклад, оскаржити через суд нарахування боргу", - розповів нам юрист Олександр Цаплін.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас