Аналітики: Введення мит на експорт соняшникової олії, ріпаку і сої негативно позначиться на рентабельності аграріїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Введення мит на експорт соняшникової олії, ріпаку і сої негативно позначиться на рентабельності аграріїв

Аграрний ринок
377
Введення експортних мит відіб'ється на скороченні обсягів експорту соняшникової олії, ріпаку і сої з України, а також на зниженні внутрішніх закупівельних цін на сировину, що негативно позначиться на рентабельності аграріїв, вважають аналітики інвестиційної групи "Сократ".
"Ініційовані Мінекономіки, введення мит на експорт соняшникової олії (10%, але не менше 84 євро/т), ріпаку (9%, але не менше 15 євро/т) і сої (12%, але не менше 33 євро/т) з 1 січня 2012 р. відбив на скороченні обсягів їх експорту з України. Також це вплине на зниження внутрішніх закупівельних цін на сировину, що негативно позначиться на рентабельності аграріїв, які вже страждають від мита на зернові. Введення мит в 2012 р може негативно відбитися на рентабельності таких великих гравців як Landkom, KSG Agro і Агротон", - зазначили експерти.
Водночас, на думку аналітиків, введення нових мит позитивно відіб'ється на дотриманні сівозміни компаніями, які планували вирощувати виключно високорентабельні культури.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас