Наші сільгосптовари стануть конкурентними на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наші сільгосптовари стануть конкурентними на ринку

Аграрний ринок
406
Європейські товари дешевші, бо їх виготовлення дотують. У ЄС на це виділяють 43 мільярди доларів. У вартості європейських харчів допомога становить 50%. Тоді як в Україні – лише 3%.
"Ми всі розуміємо те, що Європа робить, штучно створюючи якісь преференції, я б сказав так, що наш товаровиробник до ринку всеосяжної, з рівними умовами готовий навіть краще, ніж інші. Тому як він не розбещений дотаціями", - вважає голова Аграрного союзу Геннадій Новіков.
Угода про Зону вільної торгівлі усе змінить. Із нашого боку - зникнуть ввізні мита. А це, наприклад, 15% на яловичину і птицю, 10% – на молокопродукти та свинину. З їхнього - відсутність субсидій. Результат - європейські товари в Україні подорожчають. Таким чином наші стануть більш конкурентоздатними. Утім лише на внутрішньому ринку. Переваг у ЄС це не забезпечить.
"Якщо для нас буде проблемний ринок європейський, то ми зорієнтовані на ринки східних країн та країн Північної Африки. Це Індокитай, Арабські країни, це Північна Африка. Там якість нашої продукції влаштовує цей регіон. Там спроможні платити за цю продукцію", - каже президент УАК Леонід Козаченко.
Домовилися вітчизняні чиновники і про збільшення експортних квот до ЄС. Відтак, протягом року безмитно можемо продати понад 40 тисяч тонн свинини, 12 тисяч тонн яловичини. 30 тисяч тонн цукру. А ще, яйця, овочі та фрукти. Повідомляє телеканал UBR.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас