У Китаї заморожені 80% залізничних проектів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї заморожені 80% залізничних проектів

Казна та Політика
608
80% залізничних проектів в Китаї заморожені, практично всі банки закрили кредитну лінію забудовникам в цій галузі, передає Reuters з посиланням на газету 21st Century Business Herald.
"Завершення багатьох проектів відкладене мінімум на рік", - зазначають джерела видання, близькі до міністерства залізниць КНР. Зокрема, заморожені всі проекти зі співробітництва з іноземними компаніями.
Проблеми з фінансуванням залізниці почалися після серйозної події зі швидкісним поїздом, який 23 липня зійшов з рейок в передмісті Шанхаю. Тоді загинули 40 людей. Міністерство транспорту Китаю почало масову перевірку, а джерела в уряді попередили про необхідність серйозного коригування програми розвитку швидкісних залізничних перевезень. Вона була задумана в чомусь як змагальний проект з Японією, а тому залізні дороги будувалися за аналогією до японської моделі. До робіт було залучено французька компанія Bombardier. У підсумку лише вартість модернізованої гілки Пекін-Шанхай перевищила 33 млрд доларів. Коли лінію відкрили 30 червня, менш ніж через два тижні поїзда "встали". Причиною аварії була названа гроза.
27 вересня стався третій серйозний інцидент: зіштовхнулися потяги в метрополітені Шанхая. Більше 270 людей постраждали.
У серпні міністерство залізниць визнало наявну в нього заборгованість розміром 2,1 трлн юанів (329 млрд).
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас