SEC звинуватила рейтингові агентства в порушеннях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SEC звинуватила рейтингові агентства в порушеннях

172
Комісія з цінних паперів і бірж (​​SEC) США виявила "очевидні вади" в роботі кожного з 10 рейтингових агентств, діяльність яких вона перевірила. Оцінка поставлена, зокрема, Standard & Poor's, Moody's і Fitch, випливає з опублікованої доповіді SEC.
У цьому документі містяться висновки першого в історії SEC дослідження такого роду. Комісія зобов'язана перевіряти якість роботи рейтингових агентств відповідно до "Акту Додда-Френка про реформування Уолл-Стріт і захисту споживачів" (підписаний президентом Бараком Обами 21 липня 2010 року).
У доповіді наголошується, що, хоча деякі з перевірених рейтингових агентств спробували підвищити якість роботи, загальна ситуація викликає тривогу в SEC. Заклопотаність наглядового органу викликана "очевидними провалами" агентств в деяких випадках: слідувати методикам і процедурам розрахунків рейтингів; своєчасно і точно публікувати належну інформацію; створити ефективні внутрішні структури управління процесу виставлення оцінок; адекватно вирішувати конфлікти інтересів.
"Ця доповідь демонструє посилення нагляду SEC над рейтинговими агентствами, - заявив керівник інспекторського відділу SEC Карло ді Флоріо. - Ми найняли нових експертів і зміцнили систему загального моніторингу та експертизи, щоб краще захищати інтереси інвесторів, забезпечувати цілісність ринків і сприяти накопиченню капіталу ".
Предметом дослідження SEC стали наступні агентства: Fitch, Moody's, S&P, AM Best, DBRS, EJR, JCR, Kroll, Morningstar і R&I.
Діяльність рейтингових агентств викликає неоднозначну реакцію в світі. З критикою в різний час виступав прем'єр Володимир Путін і китайське рейтингове агентство Dagong Global Credit Rating. Примітно, що інтереси рейтингових агентств в США захищені судом.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас