Кравчук про суд над Тимошенко: Є якесь право над Кірєєвим? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кравчук про суд над Тимошенко: Є якесь право над Кірєєвим?

Кримінал
6713
Колишній президент (1991-1994) Леонід Кравчук вважає неправомірним, коли судді виносять одноосібні рішення про позбавлення волі громадян, як це зробив суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв по відношенню до колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання" Батьківщина "Юлії Тимошенко. Про це він сказав в ефірі телекомпанії "Перший національний".
"Я не хочу втручатися в суди. Я не знаю, чи правильно судять або неправильно Тимошенко, і не буду про це говорити. Я знаю одне: що не може Кірєєв один кинути за ґрати якусь людину. Незаконно. Не може він, а він це зробив", - сказав екс-президент.
Кравчук висловив думку, що в окремих випадках позиція щодо того, що суд є єдиною і найбільш об'єктивною інстанцією, не цілком прийнятна. "Є якесь право над Кірєєвим чи ні? Або ми будемо все повторювати, як попки: ні, суд робить, що хоче, і це справедливий, найкращий радянський суд?" - обурився він.
Кравчук підкреслив, що Україна стоїть на порозі безпрецедентного зближення з Європейським Союзом, і висловив думку, що не можна допустити, щоб цьому щось завадило.
Як повідомлялося, Вища рада юстиції перевіряє скарги депутатів Верховної Ради від фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" щодо судді Кірєєва. 24 вересня глава Вищої ради юстиції Володимир Колесніченко заявив, що давати остаточну оцінку діям Кірєєва доцільно тільки після закінчення судового провадження у справі проти Тимошенко.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас