Комунальних боржників не випустять з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комунальних боржників не випустять з України

Казна та Політика
782
Керівники підприємств, де є борги за комунальні послуги, не мають права виїжджати за межі України, впевнений губернатор Харківщини Михайло Добкін.
"Необхідно розробити систему в рамках чинного законодавства, за якої жоден керівник підприємства, де є борги з тепла, води та електроенергії, не зможе отримати дозвіл на виїзд з країни.
Так робиться в усьому цивілізованому світі: борги є - залишайся в країні і працюй над тим, як їх ліквідувати. Якщо підприємство має борги, то керівник не має права виїжджати за кордон", - заявив він.
"Це стосується госпрозрахункових підприємств, керівників підприємств, які фінансуються з держбюджету і місцевих бюджетів", - додав голова ОДА.
Він доручив розробити відповідні пропозиції своєму заступнику з організаційно-правових питань Василю Хомі.
Добкін нагадав також, що в Харківській області практикувалися аналогічні заходи щодо керівників підприємств, на яких є борги з зарплати.
Нагадаємо нещодавно Верховній Раді було запропоновано змінити принцип тарифоутворення на послуги ЖКГ, - дозволити підприємствам закладати в тариф кошти на модернізацію і коригувати вартість послуг за зростання цін на енергоносії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас