Ernst & Young вважає, що дефолт Греції неминучий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ernst & Young вважає, що дефолт Греції неминучий

Казна та Політика
1007
Одна з найбільших у світі аудиторських компаній Ernst & Young у своєму квартальному звіті Прогноз для Європи заявила, що дефолт Греції тепер є неминучим і питання лише в тому, коли він станеться.
Аналітики Ernst & Young дійшли висновку, що боргова криза в єврозоні не показує ніяких ознак ослаблення, незважаючи на всі зусилля чиновників і представників бізнесу.
"Була надія на те, що оголошений в липні пакет допомоги для Греції покладе край тривалому періоду невизначеності", - наголошується в звіті. Однак, тепер питання, на думку аналітиків, полягає лише в тому, коли Греція оголосить дефолт і як Європа з ним впорається.
На думку Ernst & Young, зараз імовірність того, що єврозона зануриться в рецесію, становить 35%. Єдиним інститутом, який може хоч якось вплинути на ситуацію, є ЄЦБ, пишуть у звіті.
Аналітики вважають, що у випадку рецесії він повинен опустити ставки рефінансування нижче 1%. Зусилля ж урядів не дають ніякого ефекту, підкреслюють експерти.
Нагадаємо, 12 вересня заступник міністра фінансів Греції Філіппос Сахінідіс заявив, що влада країни має своєму розпорядженні фінансові кошти, щоб утримати країну на плаву лише до жовтня.
"Ми маємо в своєму розпорядженні кошти, щоб протриматися до жовтня", - сказав чиновник в ефірі телеканалу Mega, відповідаючи на питання, чи має грецький уряд гроші, щоб виплачувати пенсії і зарплати.
26 вересня повідомлялося, що на переговорах з порятунку зони євро стали вимальовуватися риси нового плану запобігання глибокій кризі в країнах з єдиною валютою. За даними Бі-бі-сі, ключовими пунктами плану порятунку євро можуть стати списання 50% державного боргу Греції та збільшення розміру фонду Європейської фінансової стабільності (EFSF) з 440 млрд євро до 2 трильйонів євро.
Сьогодні близько 200 співробітників міністерства фінансів Греції зібралися біля входу в відомство і заявили, що не пропустять всередину будівлі представників так званої трійки кредиторів - Євросоюзу, Європейського центробанку і МВФ. Демонстранти заявили, що не допустять зустрічі міністра фінансів Евангелоса Венізелоса з міжнародними інспекторами, які прибули до Афін, щоб оцінити прогрес у процесі скорочення витрат держбюджету. Люди, які зібрались біля будівлі, кричать: Забирайте свої гроші і йдіть.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас