Мірошниченко: Штрафи за економічні злочини відшкодують збитки державі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мірошниченко: Штрафи за економічні злочини відшкодують збитки державі

Казна та Політика
814
Успішний досвід європейських країн вже продемонстрував ефективність шляху декриміналізації економічних злочинів. Якщо покарання замінено на штраф, що перевищує завдану шкоду, це буде з одного боку хорошим уроком правопорушнику, а з іншого - держава отримає відшкодування збитків. Про це заявив Представник Президента в Парламенті, говорячи про внесення Главою держави до парламенту законопроекту про гуманізацію відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності, повідомили УНН в прес-службі Глави держави.
"Декриміналізація економічних злочинів фактично сприятиме впровадженню європейських стандартів у сфері кримінально-процесуальної юстиції", - зазначив він.
Представник Президента у ВР також зазначив, що проект змін до Кримінально-процесуального Кодексу передбачає скасування 18 статей кодексу з метою запобігання корупції в правоохоронних органах. Законопроект також пропонує суттєво обмежити запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і замінити його на заставу.
Як повідомлялося, нещодавно відбулася робоча нарада з питань гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері економіки та господарської діяльності, в ході якої В. Янукович висловив думку, що законодавство у сфері відповідальності за економічні злочини необхідно привести до європейських стандартів. Президент констатував, що надмірна криміналізація правопорушень у сфері бізнесу призводить, з одного боку, до обмеження прав і свобод громадян, зниження їх підприємницької активності, а з іншого - не приносить жодної вигоди для держави, яка фактично не отримує належного відшкодування збитків, завданих такими протиправними діями. Крім того, Президент України Віктор Янукович запропонував замінити позбавлення волі як покарання за економічні злочини на штрафи.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас