ЄБРР виділить кредит у 10 мільйонів дол українському виробникові цеглин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР виділить кредит у 10 мільйонів дол українському виробникові цеглин

Кредит&Депозит
299
Очікується, що в результаті реалізації інвестпрограми, яка фінансується ЄБРР і співвласниками "Керамейї", виробнича потужність компанії збільшиться майже вдвічі.
Європейський банк реконструкції та розвитку надає кредит 10 мільйонів доларів ТОВ "Керамейя" - виробнику клінкерної цегли та бруківки в Україні та СНД
Даний кредит стане однією з перших посткризових транзакцій в українській галузі будівельних матеріалів, яка опинилася серед найбільш постраждалих в результаті фінансової кризи галузей і досі відчуває нестачу інвестицій, повідомляє прес-служба банку.
Компанія "Керамейя", якою спільно володіють її керівники, фонд прямих інвестицій Emerging Europe Growth Fund і Western NIS Enterprise Fund під управлінням компанії Horizon Capital з головним офісом у Києві та голландський банк розвитку підприємництва (FMO), першою в регіоні СНД запустила великомасштабне виробництво клінкерної цегли.
Очікується, що в результаті реалізації інвестиційної програми, яка фінансується ЄБРР і співвласниками "Керамейї", виробнича потужність компанії збільшиться майже вдвічі - до 70 мільйонів клінкерних цегли в рік. Ці інвестиції також дозволять "Керамейі" диверсифікувати її продуктовий портфель.
Підтримуючи цей проект, Банк сприяє розвитку виробництва клінкерної цегли, яка широко використовується в Центральній і Східній Європі, але є відносно новим матеріалом для регіонального ринку СНД. Клінкерна цегла, який має кращі технічні характеристики в порівнянні зі звичайною цеглою, зокрема більш високу міцність і стійкість до холоду, а також більш низьке вологопоглинання, стає дедалі більш популярною в Україні, Росії та Казахстані.
Ринковий сегмент клінкерної цегли виявився найбільш стійким до впливів спаду в будівельній галузі регіону - в 2007-2010 р. обсяг продажів у цьому сегменті зріс на 70%, тоді коли обсяг продажів звичайної цегли знизився на 40%.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас