США дадуть Україні 60 мільйонів на ліквідацію високозбагаченого урану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США дадуть Україні 60 мільйонів на ліквідацію високозбагаченого урану

Казна та Політика
215
Сполучені Штати домовилися з Україною, що виділять їй понад 60 мільйонів доларів на ліквідацію високозбагаченого урану і будівництво дослідницької ядерної установки. Про це йдеться в повідомленні Державного департаменту США.
26 вересня в Нью-Йорку державний секретар США Хілларі Клінтон і міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко підписали меморандум про взаєморозуміння в ядерній співпраці безпеки.
Згідно з документом, Україна зобов'язується до березня 2012 року, до наступного саміту з ядерної безпеки, позбутися всіх своїх запасів високозбагаченого урану.
США у свою чергу зобов'язуються надати Україні фінансову і технічну допомогу, щоб сприяти ліквідації високозбагаченого урану і модернізації українських цивільних ядерних дослідницьких об'єктів. Зокрема, США будуть сприяти перетворенню цих об'єктів для роботи з більш безпечним низькозбагаченим ураном і будівництву в Україні сучасної дослідницької ядерної установки "Джерело нейтронів". Передбачається, що зазначена установка буде виробляти понад 50 різних медичних ізотопів для лікування раку та інших захворювань.
Узгодження всіх етапів будівництва установки очікується до березня 2012 року, а повне введення її в експлуатацію - до 2014 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас