Російський партеногенез: Путін народив Медведєва, Медведєв народив Путіна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський партеногенез: Путін народив Медведєва, Медведєв народив Путіна

Казна та Політика
1828
Чи знаєте Ви, читачу, що таке політичний партеногенез? В принципі, я задумав написати про те, кого і як в Росії задовго до президентських виборів обрали президентом країни, але ніяк не міг позбутися відчуття дежавю. Що все, що відбулося в Москві в минулу суботу, я вже читав в книзі "Походження видів" Чарльза Дарвіна.
Так от, є в теплих морях дивовижні істоти, називаються - "морський коник". Очка намистинки, хвостик кілечком – якщо коротко, примха природи. Але раз на рік на морському дні можна спостерігати барвистий спектакль.
Рано вранці зустрічаються самці і самки, обіймуть один одного хвостиками (напевно, сексом займаються), і особа жіночої роду видавлює з себе ікринки, які потрапляють в порожнину черевця партнера. І через 10-12 днів коники-мужики роблять на світло мальків - підводних горбокоників.
Тобто, у рибок сталося те, що в науці біології називається "зміна статевих ролей".
Ось і в столиці "Третього Риму" під час з`їзду правлячої партії "Єдина Росія" відбулося щось "дивне і жахливе". Виходить на трибуну партійного форуму до горла вагітний владою глава держави Дмитро Анатолійович Медведєв і каже: наступним президентом Російської Федерації буде Володимир Володимирович Путін. Тобто, кличе до зміни політичних акторів у російському політичному театрі.
Немає випадку в політичній історії, щоб чинний президент, цар, імператор, диктатор, дуче, каудільйо заявив: "Все, правити не бажаю, піду саджати капусту!" (Все-таки, був такий дивак - римський імператор Діоклетіан, щоправда, приклад майже єдиний). Але сьогодні часи не ті - глобалізм, боротьба за путівку в "золотий мільярд", демократія, верховенство права!
І що? З`їзд російської правлячої еліти після цих медведєвських слів в єдиному пориві, під звуки гімну РФ, під нескінченні оплески, що переходять в овації, проголосував за те, щоб прем`єр-міністр Путін наступні 12 років став господарем кремлівських коридорів влади, президентом ракетно-ядерної держави.
Але далі було ще цікавіше. Дмитро Медведєв по секрету всьому світові повідомив, що про цю доленосну "рокировочку" вони з Путіним домовилися тоді, коли сам юний "Анатолійович" тільки приміряв шапку російського політичного Мономаха. Тобто, майже п`ять років тому. А всі чотири роки був Медведєв політик-тимчасовий виконавець, без амбіцій і претензій. Ну якийсь політичний цинізм... Чи не удар "під дих" російської суверенної демократії?
А як на пропозицію, "від якої, в принципі, не можна було відмовитися", реагував російський політичний клас, колір і гордість російської нації - сидять у величному величезному спортзалі "Лужників" делегати першої партії країни? (Знову подумав, читач, ну немає в Росії постаті, рівної таланту німкені Лені Ріфеншталь, бо точно б "рассіянє" з ранку до вечора дивилися путінський "Тріумф влади").
Історичний з`їзд в "обстановці повної одностайності" в словах Медведєва "про те, що вони давно домовилися, хто буде наступним президентом", почув ні що інше як акорди і фанфари гімну Бетховена "Ода до радості".
Дійсно, є філософська притча - одним двері риплять, іншим співають. Щоправда, тим, хто чує, що "дверні петлі риплять, а не співають", стало зрозуміло, що країну чекає продовження застою, остаточна ліквідація інституту виборів, знищення поділу влади, корупція і перемога "чекістського братства". Хоча є і схожий філософський умовивід - не кожен тобі ворог, хто тебе в лайно занурив. Як і не кожен друг, хто тебе з нього витяг.
Якщо коротко, лідерів нації в Росії народжують без демократії - зауважте, слово "демократія" жіночого роду. Без дискусій, суперечок, політичної змагальності розуму, зіткнення полярних політичних сил. Загалом, з біологічної точки зору Росії абсолютно не потрібне політичне життя.
Але якщо політично продовжити тему походження видів Чарльза Дарвіна, то хочу розповісти про те, що гігантські агресивні варани в природі розмножуються статевим шляхом. А якщо у самки немає поряд самця, наприклад у зоопарку, то вона приносить потомство, розмножуючись партеногенезом.
У Новому Завіті написано: "Авраам народив Ісака, а Ісак породив Якова, а Яків породив Юду і братів його; Юда породив Фареса і Зару від Тамари; Фарес породив Хецрона; Хецрон породив Арама; Арам породив Аммінадава Аммінадав породив Нахшона; Нахшон породив Салмона; Салмон породив Вооза від Рахави; Вооз породив Овіда від Рути; Овід породив Єссея, а Єссей породив Давида царя - і так до народження Ісуса Христа.
А в Росії все до неподобства просто: Путін породив Медведєва, потім, за вказівкою Путіна, Медведєв породив Путіна. Якийсь політичний партеногенез. Сміх, як писав великий світський богослов Сергій Аверинцев, не що інше, як засіб досягнення свободи в умовах несвободи.
P.S. Партеногенез - так зване "невинне розмноження". Партеногенез не передбачає злиття чоловічих і жіночих начал, частіше до партеногенезу прибігають примітивні організми.
Віктор Тимошенко
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас