Метро на Троєщину обіцяють побудувати за 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Метро на Троєщину обіцяють побудувати за 5 років

Казна та Політика
303
На будівництво метро на Троєщину буде потрібно в цілому 8,9 мільярда гривень і більше 5 років. Про це повідомили в комунальному підприємстві "Київський метрополітен".
Гілка київського метрополітену на Троєщину пройшла комплексну державну експертизу і затверджена розпорядженням Київської міської державної адміністрації (КМДА) від 20 травня 2008 року. Йдеться про ділянку Подільсько-Вигурівської лінії метро від станції "Глибочицька" до станції "Райдужна" з естакадним варіантом проходження траси Подолом з відгалуженням у бік житлового масиву Вигурівщина-Троєщина
Проект Лівобережної лінії метрополітену Троєщина-Осокорки від вулиці Милославської до станції метрополітену "Лівобережна з електродепо "Троєщина" у Деснянському та Дніпровському районах столиці затверджено розпорядженням КМДА від 23 червня 2008 року.
У КП "Київський метрополітен" не відповіли на питання про те, чи є вже визначеність, чи пройде Подільсько-Вигурівська лінія метро по вулиці Бальзака або по вулиці Маяковського. "Питання вирішується Київською міською державною адміністрацією", - повідомили в столичній підземці.
Згідно із затвердженим проектним рішенням, термін будівництва Подільсько-Вигурівської та Лівобережної ліній метро становить 62 місяці. "Наразі не визначено, коли буде розпочато будівництво, ведуться роботи з підготовки території для початку будівництва", - йдеться в повідомленні.
Кошторисна вартість ділянки Подільсько-Вигурівської лінії становить 5,5 мільярда гривень, Лівобережної лінії - 3,4 мільярда гривень.
"Таким чином, вартість робіт з будівництва метро на Троєщину становить приблизно 8,8 мільярда гривень", - повідомили в київському метрополітені.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас