Експерт: висування Путіна в президенти позитивно позначиться на інвестиціях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: висування Путіна в президенти позитивно позначиться на інвестиціях

Казна та Політика
225
Висування прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна кандидатом на президентських виборах від "Єдиної Росії" викличе довіру інвесторів до російської економіки, але надасть незначний в порівнянні з економічною кризою в Європі вплив на інвестиційні потоки, вважає експерт з Росії, керівник досліджень у Вищій школі соціальних наук (EHESS) Франції Жак Сапір.
"Заяви, зроблені в суботу і в неділю, про те, що Володимир Путін буде кандидатом від "Єдиної Росії", заспокоять інвесторів. Але інвестиційні потоки лише частково залежать від політичної ситуації. В основному вони залежать від економічної ситуації, і тут варто відзначити наслідки для Росії економічної кризи в Європі", - сказав Сапір в інтерв'ю РІА Новини, передає "Прайм".
Він зазначив, що новини про кандидатуру Володимира Путіна будуть мати позитивний ефект. "Ці заяви дозволили покінчити з непевністю, з якою ми зіткнулися останніми місяцями. Інвестори і промисловці в Росії тепер приблизно уявляють собі сценарій на найближчі роки", - сказав експерт.
Сапір підкреслив, що вибори президента та економічна криза проходитимуть паралельно - і "це буде мати значний вплив" для російської економіки. При цьому криза в Європі може також мати позитивні наслідки для інвестиційної привабливості Росії.
"Якщо гроші будуть йти з Західної Європи, їх потрібно буде кудись вкладати, і Росія може стати місцем вкладення", - сказав Сапір.
З іншого боку, за його словами, європейська криза призведе до рецесії або депресії в Європі, і це матиме серйозні наслідки для експорту російських металів, нафти і газу до Європи. У цьому зв'язку, на його думку, Росії варто переорієнтуватися з європейського на азійський ринок, на що буде потрібно мінімум два-три роки.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас