Королевська: Багаті стануть ще багатшими, бідні - тільки біднішими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська: Багаті стануть ще багатшими, бідні - тільки біднішими

Казна та Політика
542
Народний депутат України (фракція "БЮТ-Батьківщина"), голова Комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська вважає головною загрозою для безпеки країни економічну політику уряду, який провокує соціальні протести.
Про це вона заявила в ефірі одного з телеканалів.
На думку Королевської, перед Україною передусім стоять не зовнішні, а внутрішні виклики. "Економічна політика правлячої партії може бути виражена однією очевидною тезою: багаті стають ще багатшими, бідні стають тільки біднішими. Така політика в прямому сенсі підриває економічну безпеку України, а також соціальну стабільність усередині країни. Все це неминуче призводить до зростання недовіри до влади та держави, а в результаті - до соціальних протестів і бунту", - заявила Королевська.
Народний депутат зазначила, що не випадково в бюджеті на 2012 рік найвищий рівень фінансування передбачений для силових відомств. "Сьогодні Кабмін намагається задушити економічні свободи. Це видно з того, що в дохідній частині бюджету 2012 основний тягар лягає саме на підприємців. Замість обіцяної лібералізації економіки влада намагається побудувати поліцейську державу, тобто остаточно задушити ще й політичні свободи. Не випадково київська мерія навздогін за Кабміном намагається заборонити мітинги та виступи громадян, пропонує захистити всі державні установи 100-метровою зоною", - зазначила вона.
Голова парламентського Комітету вважає, що у авторів бюджету був вибір: "відрізати" у багатих або "зарізати" бідних.
"Судячи з того, які показники закладені в бюджеті, уряд схиляється до другого варіанту. Незважаючи на те, що податок на прибуток зменшено, надходження до бюджету в 2012 році повинні збільшитися на 6 млрд. гривень. Таким чином, у бюджеті закладається ідеологія життя за подвійними стандартами. Коли ми приберемо подвійні стандарти з нашої економічної політики, коли в країну повернеться чесна конкуренція, а не система розподілу, - ось тоді можна буде вважати, що кризі запобігли, а економічну безпеку - посилено", - сказала Королевська.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас