Королевська прикинула, що пенсіонери і бюджетники стануть біднішими на 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська прикинула, що пенсіонери і бюджетники стануть біднішими на 15%

Казна та Політика
240
Закладені в бюджет 2012 показники свідчать, що пенсіонери і бюджетники в наступному році стануть біднішими на 15%.
Про це журналістам заявила народний депутат України (фракція "БЮТ - Батьківщина"), голова Комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська.
Вона зазначила, що Пенсійний фонд у наступному році буде недофінансовано на 10 млрд. грн., і ця економія буде досягнута за рахунок найбільш незахищених людей - пенсіонерів.
"При прийнятті пенсійної реформи уряд обіцяв скоротити дотації Пенсійного фонду наступного року на 2,5 млрд. грн. У внесеному до парламенту проекті бюджету на 2012 закладено скорочення дотації на 10 млрд. грн. Це означає, що на 10 млрд. грн. буде недофінансовано Пенсійний фонд і ця економія буде досягнута за рахунок найбільш незахищених людей - пенсіонерів. Враховуючи, що пенсії, а також зарплати бюджетникам і соціальні допомоги в 2012 році будуть проіндексовані не більше ніж на 4%, всі малозабезпечені стануть біднішими мінімум на 15 %. Цинізм влади просто шокує", - заявила Королевська.
"Такі показники, як мінімальна пенсія та зарплата, рівень прожиткового мінімуму, які уряд планує досягти тільки через рік, вже сьогодні недостатні для підтримки нормального рівня життя. Наприклад, розмір мінімальної пенсії, закладений в бюджет 2012 року, дорівнює прожитковому мінімуму 2010 року. При цьому уряд має намір вже до кінця поточного року збільшити тарифи на газ для населення як мінімум на 30%", - зазначила Королевська.
На думку народного депутата, якщо влада йде на непопулярні реформи, то ці реформи вона повинна починати з себе. "Урізуйте свої соціальні пільги, скоротіть свої штати і бюджет на утримання влади, визначте ясні функції держави, покажіть людям, що ви реально можете поборотися з корупцією, перестаньте красти. Тільки після цього можна розраховувати на довіру людей. Але, як показала спроба ухвалення закону "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень", лише масові протести можуть змусити владу рахуватися з інтересами народу", - заявила Королевська.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас