Європарламент відмовився розглядати критичну резолюцію щодо України — Finance.ua

Європарламент відмовився розглядати критичну резолюцію щодо України

Казна та Політика
553
Конференція президентів Європейського парламенту знову не підтримала ініціативу про розгляд на наступному пленарному тижні резолюції щодо України, повідомили Інтерфаксу-Україна в групі Європейської народної партії, яка і виступила ініціатором розгляду українського питання у зв'язку зі справою екс-прем'єра України Юлії Тимошенко. "Абсолютно точно не буде ніякої резолюції", - сказав співрозмовник.
Таким чином, вже двічі конференція президентів (колегіальний орган Європарламенту, на якому узгоджується порядок денний пленарних засідання) не підтримала таку ініціативу. Цього разу проти висловилися ліберали.
Ця політична сила вважає, що немає необхідності обговорювати українське питання напередодні саміту Східного партнерства, який пройде 29-30 вересня у Варшаві. Разом з тим, в парламентських колах впевнені, що так чи інакше, але українське питання буде внесено на обговорення.
Як повідомлялося раніше, 8 вересня на конференції президентів ЄП було прийнято рішення не виносити на розгляд критичну резолюцію щодо України, підготовлену в групі ЄНП, на перше пленарне засідання, але при цьому залишили можливість для розгляду цього питання на другому пленарному тижні, який пройде з 26 по 29 вересня в Страсбурзі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас