Міністр: Україна виходить на четверте місце в світі з виробництва яблук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр: Україна виходить на четверте місце в світі з виробництва яблук

Аграрний ринок
1139
У 2011 році Україна виходить на четверте місце в світі з виробництва яблук, і на п'яте-шосте - з виробництва томатної пасти, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.
"Я із задоволенням констатую, що на сьогоднішній день, цього року ми виходимо на четверте місце в світі з виробництва яблук. Я впевнений, що найближчим часом ми будемо мати п'яте-шосте місце з виробництва томатної пасти в світі. Це важливо", - сказав він, виступаючи на конференції, присвяченій презентації чергового аналітичного звіту Американської торговельної палати в Україні "Партнерство з метою підвищення конкурентоспроможності економіки України 2011-2012" у Києві.
Присяжнюк підкреслив, що першочерговим завданням для країни є забезпечення продовольчої безпеки.
За його словами, Україні необхідно мінімізувати імпортозалежність в аграрному секторі. "Ми сьогодні поки що не в достатній кількості виробляємо м'ясо свинини, імпортуємо м'ясо яловичини, у нас на низькому рівні обсяги виробництва молока. Держава на наступний рік сконцентрує державну підтримку на цих напрямках", - зазначив він.
Міністр нагадав, що програма економічних реформ президента України Віктора Януковича ставить одним з пріоритетів аграрний сектор. "Сьогодні світові аналітики говорять, що можливості аграрного сектора на сьогоднішній день не використані навіть на половину", - вказав Присяжнюк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас