Томенко: Держбюджет-2012 написаний в інтересах великого бізнесу і чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко: Держбюджет-2012 написаний в інтересах великого бізнесу і чиновників

Казна та Політика
382
Влада підготувала оптимістичний бюджет для великого бізнесу і песимістичний - для людей і місцевих громад.
Таку думку висловив заступник голови Верховної Ради України БЮТівець Микола Томенко.
"Сьогодні ми маємо можливість аналізувати два бюджети: один - оптимістичний - для великого бізнесу і влади, інший - песимістичний - для людей і місцевих громад", - цитує Томенка його прес-служба.
Віце-спікер також зазначив, що в оптимістичному бюджеті можна побачити радикальне збільшення видатків на владу, "яка, очевидно, не готується до фінансово-економічної кризи, про яку говорять у всьому світі". "Аналізуючи цей проект бюджету, створюється враження, що для української влади та великого бізнесу кризи немає", - зазначив він.
Томенко припустив, що скоро сума виділених коштів на утримання Державного управління справами при президенті дійде до психологічної планки півтора мільярда гривень. "Це окрема держава в Українській державі, яке живе безбідно і про кризу не думає. Очевидно, влада розуміє, що на неї очікують страйки, мітинги і акції протесту, а тому збільшує витрати на утримання правоохоронних структур, а на Управління державної охорони аж на 70 мільйонів", - констатував віце-спікер.
Водночас Томенко звернув увагу на те, що в песимістичному бюджеті, написаному для простих людей, відсутнє належне фінансування місцевих громад. Крім того, він підкреслив, що до бюджетного процесу, не кажучи вже про опозицію, не були залучені ні експерти, ні відповідні фахівці, ні місцеве самоврядування.
Віце-спікер також зазначив, що бюджет передбачає скорочення витрат на гуманітарну сферу. Томенко повідомив, що видання 54-го тому академічного зібрання творів Івана Франка рік не фінансується, а Держкомтелерадіо, незважаючи на святкування цього року 155-ї річниці з дня народження поета, взагалі відмовилося його підтримувати.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас