В Росії не готові зробити Україні знижку на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Росії не готові зробити Україні знижку на газ

Енергетика
479
Віце-спікер Держдуми Російської Федерації, президент Російського газового товариства Валерій Язєв вважає ціну на газ для України "розумною і обґрунтованою", тому про поступки не може бути й мови.
"Я переконаний, що ми повинні відстоювати свої інтереси і свою позицію, і можемо скрізь довести, що вона розумна і обґрунтована, справедлива, в першу чергу для російського народу", - цитує Язєва УНІАН.
Язєв пояснив, що поступки в ціні на газ для України призведуть до зниження прибутку "Газпрому", і, як результат, податків у дохідній частині бюджету. "Є небажання України платити справедливу ціну за газ. Ми вважаємо, що у нас довгостроковий контракт до 2019 року і його потрібно виконувати і за формулою ціни, і за мінімально відібраними обсягами", - сказав він.
Язєв нагадав, що позиція РФ з приводу умов зниження ціни газу для України була чітко озвучена. "Ми більш низькі ціни, відступаючи в чомусь від економічної обґрунтованості, даємо тільки тим державам, які інтегровані з нами в Митному союзі. Ми пропонуємо варіант інтеграції наших газових компаній або входження в наші інтеграційні угруповання. Україна має відповідати - м'яч на її боці", - підкреслив він.
У першому кварталі ціна імпортного газу для України становила 263,9 долара за 1 тис. куб. м. У другому кварталі, за прогнозами, ціна підніметься до 293 доларів, у третьому - до 313, у четвертому - до 347.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас