На валютний ринок можуть повернутися тіньові ділки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На валютний ринок можуть повернутися тіньові ділки

Валюта
127
З 23 вересня банки отримають неабиякий головний біль. А все через дозвіл НБУ приносити до обмінних кас одразу від 50 тисяч гривень.
Принаймні такої думки дотримуються деякі експерти. Кажуть: відтепер фінустановам додали клопоту - вони мають ретельніше перевіряти дані українців. Якщо клієнт обмінюватиме 50 тисяч у гривневому еквіваленті, то змушений буде повідомити мінімальні відомості про себе - прізвище, ім'я та по-батькові, і показати посвідчення, що підтверджує особу. Всю інформацію, зокрема про місце проживання, впишуть у спеціальну квитанцію. Якщо ж сума сягне 150 тисяч - слід назвати ще й номер та серію паспорта або іншого документа, а також реєстраційний номер картки платника податків. Звісно, коли така є. Усі дані внесуть до спеціальної бази. Доступ до неї матимуть і правоохоронці. Наприклад, якщо дізнаються, що гроші, які обмінювали, було вкрадено.
"Можливо, люди менше будуть іти обмінювати в банках офіційно, більше будуть ходити кудись, не довіряючи владі. Це може спонукати до тінізації цього обороту", - попереджає експерт банківського сектору Олександр Сугоняко.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас