Уряд Японії зберіг оцінку економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Японії зберіг оцінку економіки

Казна та Політика
116
Уряд Японії зберіг оцінку економіки без змін, зазначивши, що стійкий підйом виробництва та експорту триває, незважаючи на ризики, викликані ослабленням світового зростання, зміцненням ієни і волатильністю на фондових ринках.
Уряд попросив Банк Японії поспостерігати за впливом зарубіжної грошово-кредитної політики на фінансові ринки і "вжити сміливих і належних політичних заходів, щоб підтримати економіку".
Кабінет також погодив список субсидій і гарантій по боргах, спрямованих на те, щоб компенсувати проблеми, з якими зіткнулися деякі компанії в результаті зміцнення ієни. Однак це рішення майже не отримало відгуку на валютних ринках, оскільки уряд не прийме рішення про суму витрат на ці цілі раніше наступного місяця.
"Японська економіка піднімається, тоді як складності, викликані землетрусом, як і раніше, превалюють", - написав уряд у щомісячній доповіді, зберігши риторику минулого місяця.
Влада також повторила, що промислове виробництво і експорт зростають, незважаючи на нещодавні ознаки спаду.
"Деякі сектори, такі як виробництво електронних пристроїв, демонструють послаблення в результаті впливу світової економіки, але в цілому відновлення триває", - сказав Сигеру Сугіхара, директор макроекономічного аналізу в уряді.
Він сказав, що компанії транспортного сектору, з основному автовиробники, можуть очолити відновлення, оскільки планують збільшити виробництво в жовтні і листопаді.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас