Китай продовжує вірити в економіку ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай продовжує вірити в економіку ЄС

Казна та Політика
298
Китай продовжує розглядати Євросоюз як один з головних інвестиційних ринків і готовий допомагати Європі боротися з борговою кризою без всяких попередніх умов, заявили у вівторок представники МЗС і Міністерства комерції КНР.
Раніше рейтингове агентство S&P знизило кредитні довгостроковий і короткостроковий суверенні рейтинги Італії на один пункт до рівня "A/A-1", що додатково ускладнить італійському уряду боротьбу за зниження дефіциту бюджету.
"Китай вірить в європейську економіку і єврозону, підтримує заходи Євросоюзу і МВФ щодо виходу з кризи і буде продовжувати розглядати Європу як один з основних інвестиційних ринків. Китай вірить, що Європа має сили і мудрість, щоб вийти з кризи і забезпечити збереження китайських інвестицій", - сказав представник МЗС КНР Хун Лей.
Представник Міністерства комерції КНР Шень Даньян заявив у вівторок, що допомога КНР Євросоюзу в боротьбі з борговою кризою не буде обставлятися будь-якими умовами. "Китай не ставить попередніх умов при наданні допомоги іншим. Ми лише сподіваємося на повагу, наша допомога щира", - зазначив він, підкресливши, що не треба плутати питання надання Китаєм допомоги Євросоюзу і визнання Євросоюзом ринкового характеру китайської економіки.
Згідно з умовами вступу КНР до СОТ, ЄС зобов'язаний визнати ринковий статус економіки КНР до 2016 року. Китай закликає Євросоюз прискорити визнання, що дозволить поліпшити захист китайських експортерів від можливих протекціоністських заходів європейської влади. .
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас