Мита на олійні культури можуть запровадити вже з 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мита на олійні культури можуть запровадити вже з 2012 року

Аграрний ринок
222
Експортні мита на олійні культури та соняшникову олію Україна може запровадити вже з наступного року. Про це кажуть трейдери. Адже такі стягнення передбачені в проекті держбюджету на наступний рік.
Відтак, щоб продати за кордон тонну ріпаку, треба буде сплатити 15 євро. Ставка на сою сягатиме 33 євро за тонну. Експортне мито на соняшникову олію може бути на рівні 42 євро за тонну. Фахівці кажуть: якщо правила діятимуть - олійні вивозитимуть неохоче. На кшталт зернових. Водночас цього маркетингового року продати на зовнішні ринки планували, мінімум, по мільйону тонн цих культур. Введення мит не схвалюють і в Мінагропроді.
"Це була така пропозиція. Вона ще остаточно не прийнята. Ми відстоюємо, щоб цього не сталося. Тому що ми, як міністерство, чітко розуміємо, що нам необхідна мотивація для нарощення обсягів виробництва. Експортний потенціал - це одна з найбільш вагомих мотивацій. І ми її будемо відстоювати", - заявив міністр агрополітики та продовольства України Микола Присяжнюк. Повідомляє телеканал UBR.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас