У Берліні відбуваються вибори до міського парламенту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Берліні відбуваються вибори до міського парламенту

Казна та Політика
98
У німецькій столиці в неділю, 18 вересня, відбувались вибори нового міського парламенту - Палати депутатів 17-го скликання. Голосування в Берліні, що володіє статусом федеральної землі, є сьомими і останніми в черзі регіональних виборів у ФРН в 2011 році. Взяти участь в ньому можуть близько 2,47 мільйона берлінців.
Найбільші шанси на перемогу, згідно з передвиборним опитуванням, - у місцевого відділення Соціал-демократичної партії Німеччини. Вочевидь, СДПН зуміє набрати від 29,5 до 32 відсотків голосів. Якщо прогнози виправдаються, то владний бургомістр Берліна Клаус Воверайт зможе залишитися на чолі міської адміністрації на третій термін поспіль.
У берлінського відділення партії "Союз 90"/"Зелені", яке на виборах очолила один з лідерів екологічної партії Ренате Кюнаст, є всі шанси покращити свій результат, в порівнянні з минулими виборами Палати депутатів Берліна в 2006 році. Вона може розраховувати на 20 відсотків голосів. Як відзначає агентство dpa, цей показник міг би бути і набагато вищий, однак за час передвиборної боротьби опитування показали зниження рейтингу "зелених" з 30 до 20 відсотків. Проте саме вони мають найбільші шанси сформувати з соціал-демократами новий коаліційний уряд.
Християнсько-демократичного союзу (ХДС), ймовірно, вдасться обійти за кількістю голосів "зелених". Згідно з передвиборним опитуванням, консерватори зможуть посісти друге місце після соціал-демократів.
Тим часом чергове фіаско загрожує Вільній демократичній партії (ВДП), яка входить до владної у ФРН коаліції. Не виключено, що берлінським лібералам слідом за Бременом і Мекленбургом - Передньою Померанією не вдасться набрати необхідних для отримання місць в ландтазі п'яти відсотків. Натомість Партія піратів, що спеціалізується на темах захисту цивільних прав, може вперше в історії ФРН увійти до складу ландтагу. Згідно з опитуваннями, німецькі "пірати" зможуть набрати від 6,5 до 9 відсотків голосів виборців.
Ліва партія, яка наразі є партнером СДПН у владній в німецькій столиці коаліції, швидше за все, трохи погіршить свій результат. Шанси на повторення "червоно-червоної" коаліції експерти оцінюють як невисокі, відзначає Reuters.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас