За неофіційними даними, США направили на допомогу владі Бахрейну вже понад 90 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За неофіційними даними, США направили на допомогу владі Бахрейну вже понад 90 млн дол

Казна та Політика
203
Влада США виділила фінансову допомогу Бахрейну розміром понад 92 млн дол з моменту приходу до влади Президента Сполучених Штатів Барака Обами.
Про це іранському телеканалу Press TV повідомив відомий американський політолог і журналіст Ральф Шоенман.
За його словами, наступного року Вашингтон планує виділити Манамі 26,2 млн дол. Крім того, співрозмовник телеканалу розповів, що Міністерство оборони США "уклало особливі угоди з владою Бахрейну". Їх результатом стали поставки різних видів зброї в цю країну Перської затоки, у тому числі танків, бронетранспортерів, бойових вертольотів, різних боєприпасів (у тому числі - до важких снайперських гвинтівок), а також сльозогінного газу.
У лютому 2011 р. в Бахрейні почалися масові демонстрації протесту, викликані аналогічними заворушеннями в інших арабських країнах. Особливістю бахрейнських подій став міжконфесійний конфлікт. У цій країні велика частина населення сповідує шиїтський варіант ісламу, тоді коли владна в Бахрейні сім'я короля Хамада аль-Халіфа сповідує іслам суннітського толку. У ході акцій протесту шиїти домагалися великих політичних свобод і проведення реформ, спрямованих на обмеження влади короля.
Влада Бахрейну стала придушувати акції протесту з використанням армії, а з середини березня до цієї країни прибули війська Саудівської Аравії і ОАЕ для допомоги місцевій владі у припиненні масових виступів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас