Всі земельні угоди - тільки з кадастровим номером — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всі земельні угоди - тільки з кадастровим номером

Аграрний ринок
80
Під час укладання земельних угод уже вимагають отримати кадастровий номер земельної ділянки та інформацію з реєстру, кажуть фахівці.
Кадастровий номер присвоюється і в процесі оформлення державних актів на землю. Щоб отримати його, слід звернутися до районного відділу земельних ресурсів у тому районі, де розташований наділ. Експерти пояснюють, що зробити це в інтересах самих же громадян: це означає, що їхня площа справді зафіксована у кадастрі, інформація внесена до бази і дані перевірені. А значить, ніхто не зможе порушити їхніх прав. Тому що зараз у нас поширені мільйони різноманітних державних актів у паперовому вигляді.
"При цьому може виявитися, що є якісь помилки. Взагалі може не бути даних в кадастрі. Може не бути в базі даних якоїсь інформації, і, взагалі її могло і не бути з самого початку. Тому що вимоги прав на землю формувались поступово - останні всі 20 років. І при цьому навіть доведеться провести комплекс землевпорядних робіт", - пояснив телеканалу UBR керівник проекту Світового Банку Сергій Кубах.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас