Над Земельним кадастром треба буде працювати ще 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Над Земельним кадастром треба буде працювати ще 5 років

Аграрний ринок
215
Ефекту від початку роботи кадастру для ринку землі - не буде. Допоки посадовці та чиновники не розроблять всієї необхідної законодавчої бази. А на це можуть піти роки.
Відкривати ринок землі не можна, доки влада не доопрацює законодавчої бази, кажуть експерти. Мовляв, закон "Про Державний земельний кадастр", що був однією з умов скасування мораторію на продаж землі, містить занадто багато недоліків. Зокрема, у багатьох країнах всі документи підписують в одній установі за принципом "єдиного вікна". Українцям доведеться побігати. Реєстрацію земельних ділянок проводитимуть служби Держземагентства, а прав на неї – підрозділ Мін’юсту. Будівлі, які стоять на ділянці реєструють у БТІ. Процедура погодження може тривати від кількох місяців до року.
"В усьому світі єдиний кадастровий номер на земельну ділянку, він же йде по всьому житті з цією земельною ділянкою і будівлями, які на ній знаходяться. Надається органами державної земельної служби, яка і реєструє земельну ділянку, тобто це треба робити в них", - пояснює провідний експерт Центру Разумкова Володимир Жмуцький.
Українську землю мають порахувати і викласти дані в інтернеті уже впродовж 2012-2013 років. Проте, скептики кажуть, що це забере значно більше часу: років 5-7 знадобиться на виправлення помилок, допущених у межуванні.
"В результаті масового паювання, масової приватизації земель, ми отримали достатньо багато колізій, помилок в кадастрі, і ці помилки треба виправляти. Тому що попередні роки була відсутня необхідна картографічна основа, не проведена була інвентаризація земель", - каже керівник проекту Світового Банку Сергій Кубах.
Зараз у системі є дані про 14 мільйонів земельних ділянок. Необхідно внести інформацію ще про 17 мільйонів. Повідомляє телеканал UBR.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас