У Росії зберігається невеликий шанс вступити до СОТ до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії зберігається невеликий шанс вступити до СОТ до кінця року

Казна та Політика
134
Глава Мінекономрозвитку Ельвіра Набіулліна вважає, що шанс завершити в поточному році переговори щодо приєднання Росії до Світової організації торгівлі (СОТ) дуже малий, але поки зберігається.
"Вірогідність того, що ми закінчимо до кінця року, як планували, дуже мала, але є", - сказала вона журналістам у кулуарах форуму "Сочі - 2011".
Росія веде переговори про приєднання до СОТ останні 17 років. Російська економіка - єдина провідна економіка світу, яка не входить до організації, для приєднання до якої необхідна згода всіх її 153 членів. Раніше в п'ятницю глава СОТ Паскаль Ламі заявив, що Росія, ймовірно, вступить до організації до кінця 2011 року.
За словами Набіулліної, основні питання, які залишаються - режим промскладання автомобілів, який діє в Росії, питання імпорту м'яса, а також субсидії для сільського господарства. За її словами, зараз з усіх цих питань йдуть інтенсивні консультації. За словами міністра, для завершення процесу приєднання "має бути пакетне рішення" щодо всіх цих неврегульованих питань.
Коментуючи протидію Грузії щодо приєднання Росії до СОТ, вона сказала: "З Грузією складна ситуація. Прогресу не бачу".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас